Hulladékolaj begyűjtés országszerte

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-05-07 00:09:16

Sokunknak okoz problémát, hogy a háztartásokban keletkezett használt sütőolajat hova vigyük környezetbarát módon. Külön gyűjteni és tárolni az egy dolog, de hova, mikor tudjuk leadni, az már jóval nagyobb fejtörést okozott. Eddig.(x)

Mol közleménye szerint, országszerte 100 benzinkúton sütőolaj gyűjtőedényeket helyezett ki, ahol bárki megszabadulhat a használt étolajtól. A kúton dolgozó személyzetnek kell szólni aki a megfelelő gyűjtőtartályba önti.

Hazánkban nagyon kevés hulladékolaj, sütőolaj kerül környezetbarát módon begyűjtésre. Többnyire, a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj a lefolyóban végzi, mely károsítja a csatorna hálózatot és terméseztessen az élő vizeket is. A vizek felszínén összegyűlt olaj meggátolja az oxigénfelvételt így a vízi világ pusztulását okozza. Sokszor flakonba de összegyűjtött állapotban szemétbe dobják, gondolván ez kevésbé káros.Ez legalább ugyanolyan veszélyeket hord magában, mintha kiöntöttük volna a Wc-be. Ez a megoldás is rendkívül káros hisz nehezen lebomló anyagként gyűlik a hulladéklerakókban.

Miben gyűjtsük a használt olajat? Egy cseppmentes univerzális megoldás háztartásoknak, autósoknak egyaránt. Olajleeresztő kanna háztartásokba.

Az évente több tízezer tonna étolaj felhasználásból, jelenleg szervezett módon, csak az üzemi konyhák, éttermek gyűjtik a használt, sütésre alkalmas olajat. Az összegyűjtött olajat megszűrik finomítják és bioüzemanyagot gyártanak. A szűrésből származó maradékokat, égett prézli, és ételmaradvány kiváló alapanyaga a biogáz előállításához. A finom ételek sütéséhez használt olajból így újrahasznosított, környezetbarát termék készül.


Nem megoldás, sőt kifejezetten káros és bűncselekménynek számít a szelektíven gyűjtött hulladékolajat a szelektív szigetek árnyékába helyezni!


Kisütöttük: ide vele! - Hozza a használt sütőolajat a MOL benzinkutakra!
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven