PET palackból osztálykirándulás

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-04-27 08:43:09

Szemezgetünk hazai és külföldi oldalakról, innen is onnan is próbálunk színes és érdekes cikkeket összeállítani oldalunkon. Nagy örömünkre szolgálnak azok a blogok is, ahol olvashatunk környezettudatos életről. Ilyen gyöngyszemre bukkantunk a blogteren és most közreadjuk a szerkesztő írását.(x)

 
"Évente mintegy 1,5 milliárd darab, vagyis 12 ezer tonnányi PET - palackot dobunk a szelektív hulladékkonténerekbe. Évente ki tudja hány tonna lehet az, ami a sima szemétbe kerül, hiszen nincs mindenhol a közelben szelektív gyűjtő. Nagyon sokat hallunk arról is, hogy már mi mindenre hasznosítják a szelektíven összegyűjtött pillepalackokat, ami persze örömteli, mert nem szennyezzük velük tovább a környezetet, hiszen ezek jó része sohasem bomlik el. Az alábbi történetet egy nagymama mesélte el nekem, s ez az üres és az újrahasznosítás közötti palackok „életéről” szól. Azért is tetszett meg nagyon, mert látszik, hogy a magyar leleményesség nem ismer határokat, és ezt most pozitív értelemben mondom. Gondoltam, hogy közreadom, mert hiszem, hogy ez a jó példa is ragadós lesz, ha másért nem, akkor sajna a mostani szegénységünk okán.
Menjünk kicsit vissza a történet megértéséhez. Sajnos egyre több szülőnek kell nemet mondania akkor, amikor iskolás csemetéje bejelenti, hogy az - az évi iskolai kirándulásra mennyi pénzt kell az osztály-pénztárba beadnia. Bizony egyre több családban nemhogy kirándulásra, de uzsonnára sem jut. Az óvodás gyerekek szülei meg azért panaszkodnak, hogy már a szalvétát, WC papírt is otthonról kell vinniük a gyerekeknek, mert arra sem futja."
Folytatás itt:
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven