Mindennapi életünkben számos olyan terméket használunk, amelyek veszélyes anyagokat tartalmaznak. Miután ezeket külön kell gyűjteni, biztonságos helyen is kell tárolni. A veszélyes hulladékok a kijelölt hulladékudvarokban leadhatók. Évente legalább egy alkalommal az önkormányzatok is szerveznek gyűjtőakciót. Semmiképp ne dobjuk ki a gyűjtőszigetekre! Speciális gyûjtõedényekbe rakják, az elszállításig zárt helyen tárolják ezeket a hulladékokat.
Környezetbarát karácsonyi fény ötletét adjuk ajándékként Önöknek. Ennek megvalósításához nem kellenek drága hozzávalók, csak mécses, kézügyesség és idő. Lepje meg magát, családját ezzel a kis ötlettel. Nem fognak csalódni önben. Egyedülálló és varázslatos hangulatot hoz létre a szobában ezzel a kreatív ötlettel.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az időseket és a nagycsaládosokat támogató közhasznú alapítványok, egyesületek, valamint a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 24. § (1)-ben foglaltaknak megfelelő, belföldi székhelyű, költségvetési szervek által, valamint nem állami, nem helyi önkormányzat által fenntartott óvodák környezet- és klímavédelmi célú programjának támogatására
A ma használatos izzólámpa ősét Thomas A. Edison találta fel, illetve hivatalosan őt tekintjük feltalálójának. Robert Friedel és Paul Israel történészek Edison-on és Joseph Wilson Swan-on kívül még 22 feltalálót említenek meg, de Edisonnak sikerült először megfelelő izzítható anyagot találnia.
Erre a gyakran felmerülő kérdésre egyértelmű a válasz: a LED-es világítótestek jelenleg a létező leggazdaságosabb fényforrások. Ennek több oka is van.
[ Forrás: Agimpex ]
Történelmi pillanat is lehetne, eltűnnek a polcokról a kevésbé hatékony hagyományos villanykörték. Nem csak pénztárcánk de a többlet energia megszűnése, széndioxid kibocsátás csökkentéssel is jár. Évente több mint 500 millió tonna széndioxidtól szabadulhat meg az emberiség.
A LED egy félvezető dióda, amely elektromos töltésű részecskék áramlásával fényenergiát hoz létre. Folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a nagyteljesítményű LED-ek már alkalmasak akár egy 40-60W-os hagyományos wolfram szálas izzó kiváltására is. Előnyei a kiemelkedően magas élettartam, kitűnő színvisszaadás, a gyakori fel és lekapcsolást jól tűrő képesség, és a rendkívül alacsony fogyasztás.
Az elhasználódott fénycsövek, kompakt fénycsövek, energiatakarékos kompakt fénycsövek veszélyes háztartási hulladékok. Ne dobja a háztartási szemétbe! Begyűjtésére külön hulladékgyűjtők állnak rendelkezésére. Időszakonként begyűjtési akciók vannak. Sokszor legkézenfekvőbb megoldás lehet magához a forgalmazóhoz visszavinni.
A standard izzó- és halogénlámpák nem tartalmaznak környezetre veszélyes anyagokat, ezért a normál háztartási hulladékok közé tehetők. Ennek ellenére semmi esetre ne dobjuk a fémhulladékok, illetve fehér üveg hulladékok közé.
A fémhalogén-lámpák veszélyes hulladékok mert a gáz/fémgőz elegy higany tartalmú, így belélegezve mérgező.Fémgőzök gerjesztésével állítja elő a fényt a kvarc vagy kerámiaelem a kisülőtestben. A kisülőtest nagy nyomású argont, higanygőzt, és különböző fém-halogenideket tartalmaz.
Tudta Ön, hogy ha a háztartások energiatakarékos égőre cserélnék leggyakrabban használt lámpáikban a hagyományos izzót, a világításra fordított elektromos költségek felére csökkenthetnénk!


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976