Bódi Sylvi mellett a Szelektív.hu is támogatja a Családsegítő Karitatív Egyesületet.
Te melyik sportban vagy olimpiai bajnok? – szlogennel kreatív pályázatot hirdet a KamaszPanasz portál. Felhívásunkban arra buzdítunk minden fiatalt, hogy készítsen kisfilmet, fotót, fotómontázst, vagy tervezzen plakátot, amelyen bemutatja a kedvenc sportágát, és a hozzá fűződő viszonyát.
Az idén immár ötödik alkalommal vehetünk részt a hazai nyári programok palettáján egyedülálló rendezvényen, az Ökopolitikai Nyári Egyetemen. A szervezők ugyanis megingathatatlanul hiszik, hogy a globális gazdasági, ökológiai és társadalmi válság ellenére a Földetnéhány jó kezdeményezéssel, összefogással nagyon is élhető bolygóvá tehetjük.
Mondja el véleményét! Nyerjen ötleteivel. Országos kampány indul a szelektív hulladékgyűjtésért. Fontos a véleménye! Ön mire tenné a hangsúlyt? Ön szerint, hogy a leghatékonyabb népszerűsíteni a szelektív hulladékgyűjtést.
2012. május 2-től jó példát vehetünk Bécsből szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban. Budapesthez hasonló adottságú osztrák fővárosban előre meghatározott járatokkal gyűjtik a háztartásokban keletkezett veszélyes hulladékokat. Használt sütőzsiradékot, háztartási kisgépeket vagy lemerült elemeket.
Budapest, 2012. április 18. – „Töltsd fel magad energiával a Tudományfesztiválra” felütéssel indult a visszaszámlálás a pénteki nyitásig. Fiar Sándor, a legendás Delta TV-magazin műsorvezetője a szervezőkkel egyetemben a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsője előtt street science elemekkel, bringaerőművel népszerűsítették a Föld Napja alkalmából április 20-22., 10-18 óra között, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Múzeumkertben, valamint a Kossuth Klubban megrendezendő fesztivált.
Célunk, hogy a figyelmet felkeltsük a környezeti problémákkal kapcsolatban, és hogy bővítsük a társadalom ismereteit egy fenntarthatóbb életért. Meggyőződésünk, hogy a gyermekek nagyon fogékonyak a környezettudatos életmód iránt, és ezt könnyed játékossággal beépíthetjük a mindennapos életükbe.
Az INEST továbbra is szorgosan gyűjti az irodákban keletkezett feleslegessé vált papírokat, melyből újrapapír termékek gyártását szorgalmazza. A mai világban az újrahasznosítás is fontos eleme az ún. CSR (corporate social responsibility) programoknak, melyek a vállalati felelősségvállalást tűzik napirendre.
Az energia-víz-hulladék témában indított kampány második kisfilmje az ELTE EKSZ-től. A veszélyes hulladékok helytelen kezelésének hatásai felmérhetetlenek a környezetre...
Az óvodák, általános és középiskolák valamint gimnáziumok számára 2011. május 11. és november 30. között meghirdetett versenyben a résztvevők feladata, hogy minél több műanyag kupakot gyűjtsenek össze palackokról és italos kartonokról. A versenyben az óvodai és iskolai kategóriában is azt a három intézményt jutalmazzák, amely egy főre számítva a legtöbb kupakot gyűjtötte.
A szelektíven gyűjtött italos kartondobozokért most ingyenes gyermekbelépőt kap mindenki, aki gyermekenként legalább 10 darab kiürült tejes vagy gyümölcsös dobozt hoz a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szeptember 10-én és 11-én.
A MESÉLŐ KUKÁK program a szelektív hulladékgyűjtést és újrahasznosítást mutatja be játékos formában óvodásoknak és alsó tagozatos, kisiskolás gyermekeknek.
Szelektív hulladékgyűjtés és komposztálás szempontból 21 budapesti és főváros közeli strandból csak egy kapott teljesen pozitív megítélést. A Tudatos Vásárlók Egyesülete strandokat, nyári fürdőket tesztelte melyből kiderült, hogy nincsenek igazán zöld strandok!
A egyik legjobb érzés, ha valakin úgy segítesz, hogy ő nem is tud rólad. Szavazz most kedvenc megújulási projektedre és ezzel hozzá is járulhatsz a megvalósulásához!
A kiemelkedően magas részvételnek köszönhetően nehéz dolga lesz a zsűrinek, de a napokban elkezdik az értékelést. A legjobb fotókból egyhetes kiállítás készül a Humusz Házban, ahol 2011. január 10 és 15 között lehet megtekinteni a legszebb öko-riportokat!
A saját elképzelés alapján, önerőből készült kisfilm Mészáros Katalin ötletéből és rendezésében két verzióban is elkészült: az egyik Tenki Réka színművésznő, a Katona József Színház tagja, a másik Bessey Klára iparművész hallgató szereplésével.
A helyszínen megnézhettük a Humusz "fordított boltját", játszhatunk a GATE Zöld Klubbal, kipróbálhattuk, mennyire tudunk szelektíven célba dobni és találkozhattunk Tidy Mannel is. A helyszínen megnézhettük a Humusz "fordított boltját", játszhatunk a GATE Zöld Klubbal, kipróbálhattuk, mennyire tudunk szelektíven célba dobni és találkozhattunk Tidy Mannel is.
Mezőkövesdi Szent László Gimnáziumba kaptunk felkérést, hogy megismertessük a diákokat a szelektív hulladékgyűjtés fontos elemeiről. Az előadás témája: a műanyag és az újrahasznosítható tároló eszközök, szelektív hulladékgyűjtés, ezek környezetvédelmi, környezeti hatásai.
Budapest, 2010. november 26. – A Humusz Szövetség és további 46 csatlakozó szervezet, társaság a hulladékmegelőzést népszerűsítő Nulla Hulladék Hét záró rendezvényére invitál mindenkit november 26-án, pénteken 16-19 óra között. A közreműködő szervezetek a Blaha Lujza téren felállításra kerülő sátrakban várják az érdeklődőket. A program 19 órától a Corvintetőn folytatódik a Kreatív Műhelyek Estjével, filmvetítéssel és előadásokkal.
A környezetvédelmi célú oktatástechnikák kiemelten fontosak. A Szelektív.HU portál a környezeti nevelést óvodáktól kezdve iskolákon át bonyolítja. De a környezettudatos gondolkodás vállalatoknál nagyvállalatoknál is elfér.
A HuMuSz 2007. novemberében, a Ne Vásárolj Semmit! nap alkalmából (a 40 évvel ezelőtti Kiváló Áruk Fóruma mintájára) megalapította a Fölösleges Áruk Fórumát (FÁF). Felhívást tettünk közzé, hogy az emberek hozzanak be hozzánk olyan használati tárgyakat, melyekre valóban nincs szükségünk, csak a fogyasztói társadalom által gerjesztett igényeink miatt vesszük meg.
A rendezők szerint 10-15%-kal többen látogattak ki a rendezvényekre, mint tavaly. Valóban sokan voltak, köszönhető ez a verőfényes napsütésnek, és a kellemes esti melegnek. Így aztán óvodásoktól a nagyszülőkig mindenki ott volt, aki számított. Én a Millenárison voltam (mint kiállító) és elmondhatom rengetegen voltak.
Szeptember 25-én szüreten voltunk Újbudán a Parkszínpad előtt területen. Folyamatos népzenei koncertek, gyerekprogramok színesítették a zöld napot. Mesteremberek, vályogvető, szalmaház építő mutatták be, hogy lehet házat építeni nagyapáink korszakában használt építőelemekből.
A központi rendezvény előcsarnokában állítottuk ki a Céllövöldét. Tudom, kutatók éjszakája volt és hogy kerül a csizma az asztalra? Környezettudatosságot, környezeti nevelést játékosan, energiát levezetve próbáltuk a kiállításon megoldani. Mondhatom sikerrel! Nagyon nagy rajongó tábora lett, nem csak a játéknak, hanem a fotózásoknak is.
2010. szeptember 23-án a Takarítási Világnap alkalmából a Budapesti Önkéntes Centrum és Pesterzsébet Önkormányzata főszervezésében önkéntesek segítségével tisztítjuk meg a Kiserdőt (Jahn Ferenc kórház mögötti területek, Kapitánypuszta - Köves út menti erdős területek).
2010. szeptember 18. szombat. MERLiN Színház és a BESZT (Befogadó Színházak Társulása Közhasznú Egyesület) szervezésében került először megrendezésre az Évadnyitó Színházi Fesztivál a lezárt Andrássy úton és a környező utcákban, tereken a nagyobb kőszínházak és a független társulatok/színházak közreműködésével.
Kedves Olvasóink, Barátaink, Ismerőseink! Kint leszünk mi is az Andrássy út és Nagymező utca sarkán 2010. szeptember 18.-án szombaton 10.00-22.00-ig a Merlin Energia Dimenzió fesztiválján. Várunk minden bátor látogatót, aki szeretne fotózkodni Tidy man-el!
Szeptember 24-én országszerte közérthető nyelven vár kicsiket és nagyokat, különösen kíváncsi szülőket és felnőtteket, szenvedélyesen tehetséges diákokat és fiatalokat a Kutatók Éjszakája, az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata.
A Gárdonyi téren és a Feneketlen-tónál nagyon nem ragadtatott el bennünket az időjárás a Monarchia fesztivál első napján. Szeptember 11-i hétvégén délig úgy ömlött az eső, mintha dézsából öntötték volna felénk. Nem volt ember aki fogadott volna arra, hogy délutánra kiderül felettünk.
Szeptember második hétvégéjén két újbudai helyszínen is részesei lehetünk egy időutazásnak, amely hangulatában, stílusában a monarchia korabeli Magyarországot idézi.
Szeptember Feszt - Szeptember 5. - Felhők takarták el az eget szombaton, de a Nap nem hagyta magát és folyamatosan kukucskált az égbolton. Vasárnap sokkal szerencsésebbek voltunk, majdnem egész nap gyönyörű napsütésben élvezhettük a fesztivál programjait.
2010. szeptember 3. Budapest Népliget, SzeptEmber Feszt 2010. Tidyman első munkanapja a Szelektív.HU sátornál. Hát igen elég feltűnő látvány és ráadásul mindenki ismeri. Mindenki a földön aki csak egy szelet csokit is fogott már a kezében. Igazi ÖKOceleb. És most mindenki közelről élő nagyságban találkozhat vele. Sőt le is fotóztathatja magát.
Tiszta udvar, rendes ház! Az első táblákat 1952-ben Nagyléta házain helyezték el. Vöröskereszt indította útjára a tisztasági mozgalmat. Nem telt el sok idő, és az ország minden falujában megjelentek a kis táblák.
SzeptEmber Feszt a hosszú hétvégén. 3-án, 4-én és 5-én vidám napokkal és sok-sok programmal készülnek a szervezők. Mi is ott leszünk! Szelektív céllövölde, környezettudatos foglalkozások gyerekeknek, hulladékért tombola, Tidy man.
A főváros egyik legjelentősebb, díjmentesen látogatható gasztronómiai-kulturális fesztiválja, a háromnapos SzeptEmber Feszt 2009-ben a Népligetbe költözött. Immár egy évtizedes hagyomány, hogy minden év szeptemberének első hétvégéjén a magyar ételkészítés hagyományainak megőrzésére, emellett egy színes kínálattal rendelkező családi hétvégére invitálja a fesztiválszervező Hotelinfo Kft. a magyaros ízek és az igényesebb élőzene kedvelőit.
Nem illik más tollával ékeskedni, puskázni meg pláne. Mégis radikális megoldással puskatollal kampányol a Szelektiv.HU. A cél, hogy diákság teljes szegmensét környezettudatos gondolatokra irányítsa. Hisz mondhatunk adatokat, érveket és várhatjuk a józan ész döntését, egy kamaszodó közönséget nem szépen csengő számokkal lehet megindítani környezettudatos élet felé.
A határ mindkét oldalán megtartott megnyitón jelen voltak ismert politikusok, döntéshozók és a régió nemzeti parkjainak vezetői. Mindannyian egyetértettek abban, hogy e különleges területen, mely a maga több, mint ezer barlangjával Közép-Európa egyik legnagyobb karsztrendszere, s melyet az UNESCO a természeti világörökség részeként tart számon, nagy jelentőséggel bír a határon átnyúló együttműködés és a fenntartható térségi fejlődés.
Érdemes tanulmányozni egy jól összefoglalt cikket a Nők Lapja 2010. június 2. számában a háztartásokban keletkezett veszélyes hulladékokról. Átfogó képet kapunk mit tehetünk sütőolajjal, festékekkel, hígítókkal, elektronikai hulladékokkal.
Az időjárással dacolva 2010. május 15-én Újbudán a kerület egyik kiemelkedő zöld pontján indult a családi nap. Gyerekeknek sportverseny, mesevilág, ugrálóvár. Felnőtteknek, bemutatók, ingyenes egészség vizsgálat, szelektív hulladékgyűjtés tanácsadás, és nem utolsó sorban 11000 cserép ajándék petúnia.
A hulladékok felhasználása igazi kreativitást igényel. Az értékes alapanyagokból remek késztermék készíthető akár házilag is. Magyarország legnagyobb kreatív portálja rendszeres ötleteket ad hulladékból termék készítésére. Lélegzetelállító megoldások, kreatív ötletek, ajándék ötletek, tavaszi dekorációk, ingyenes sablonok, szabásminták.


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976