A tervek szerint a jövőben a miniszter határozza meg a szemétdíjat, de az nem biztos, hogy alacsonyabb lesz ettől, sőt a nem fizetőkre az adóhatóságot küldené a jogszabály.
Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás c. konferencia, rendhagyó kezdettel! Kávé helyett egy kis zajzene!
A hazánkban egyedülálló kupakmozaik 2012. június 5-én a Környezetvédelem Világnapján Hódmezővásárhely strandján fog elkészülni mintegy hatszáz négyzetméteren. A helyszínen 28 intézmény tanulói rakják majd a kupakot.
A kormány környezetpolitikai teljesítményének félidei civil értékelése - 2012.05.29. - Hulladékügyből gyenge környezetpolitikai teljesítmény.
Zöld szervezetek értékelték a kormány félidei munkáját Budapest, 2012. május 29. – 42 zöld szervezet közös, 32 oldalas értékelését adták át a környezetvédők Orbán Viktor miniszterelnök részére a Kossuth téren.
Az alapoktól az ellenőrzésig. Ismerje meg a NAV ellenőrzés menetét, formáit, a gyakorlati tapasztalatokat! Csomagolószer, Elektronikai cikkek, Szórólapok. Ön közvetve vagy közvetlenül továbbra is érintett lehet!
Május 12. a méltányos kereskedelem világnapja. Ez alkalomból civilszervezetek európai uniós megoldások szükségességére hívják fel a figyelmet a kiskereskedelmi láncok beszállítókkal szembeni visszaélései ellen.
Adód 1 %-ával is támogathatod a Greenpeace Magyarország Egyesület munkáját, ehhez mindössze annyira van szükség, hogy adóbevallásodhoz csatold a mellékelt kitöltött űrlapot.
Elérkezett a Környezetvédelmi termékdíj bevallásának első negyedéves határideje. Szeretnénk meghívni Önt a VI. Kapcsolatépítő Napra, 2012. április 18-án, a Lurdy Házba, ahol személyesen is be tudjuk mutatni Egyedi-Számlázó Rendszerünket Önnek!
Keressük azokat a lózungokon és sztereotip dumákon kívül tenni is tudó és akaró alkotó elméket és kezeket, akik a jelen személyes és környezeti válságokkal terhelt, növekedéskényszeres világából a környezettudatos lét tudatos gyakorlásában látják a kiutat.
Emberi testrészeket találtak Budapest XVIII. kerületében hulladékok között. A környéken terméseztessen rettegnek a lakók, hisz minden bizonnyal gyilkosság feltételezhető. Akárhogy is került oda az emberi maradványok, bűncselekmény történt! Még akkor is, ha azt feltételezzük, hogy nem gyilkosság történ.
2011. november 16-án nyílt meg a II. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás.
A Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján már olvasható az Új Hulladékgazdálkodási törvénytervezet. Új fogalmak életbe lépése: elkülönített gyűjtés, újrafeldolgozás, újrahasználatra történő előkészítés, közvetítő, kereskedő Hulladékhierarchia bevezetése
Közelmúltbeli felmérések szerint, Magyarországon a lakosság 96%-a hallott már a szelektív hulladékgyűjtésről. Hazánkban mintegy 8 millió embernek – a népesség kb. 80%-ának - van lehetősége az italosdobozok szelektív hulladékgyűjtésre, ám a környezetvédelem ezen aktív formájában mindössze 3,3 millióan vesznek részt napi rendszerességgel.
A Magyar Karszt- és Barlangkutató társulat rendezésében, az Aggteleki Nemzeti Park és a Szlovákiai Barlangok Igazgatósága támogatásával, 2011. június 23. – 26. között kerül megrendezésre az aggteleki kempingben az 55. Barlangnap.
A környezetvédelem fontossága az utóbbi években előtérbe került. Statisztikák szerint is úgy vélik az emberek, hogy cselekedeteikkel hatással vannak a természeti környezet állapotra.
A zöldhatóságtól kapott tájékoztató szerint a Velencei-tó partjához közel több ezer köbméter hulladékot, betondarabokat, szennyezett vasúti ágyazat kövével kevert földet, gázolajjal szennyezett textíliát raktak le. A zöldhatóság vizsgálódott, a tényeket rögzítette.
Nem a szelektív hulladékgyűjtésre hívjuk most fel olvasóink figyelmét, hanem friss levegőre szervezett ökotúra futamra. 2010 a Biodeverzitás éve. Mit jelent ez?
A Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz) szerint a termékdíj törvény friss módosítása nem felel meg az uniós alapelveknek, nem segíti a hulladékmegelőzést, nem von felelősségre, sérti a közérdeket.
Újbuda önkormányzata évek óta szervezi az őszi nagytakaírtást a kerületben. A lakók közös összefogással ennek eredményeképp 8 tonna veszélyes-és elektronikus hulladékkal, valamint 1000 köbméter szeméttel tette könyebbé környezetét.
Dr. Fülöp Sándor Felkérte a miniszterelnököt, hogy a kormány a költségvetési tervezés kezdetén kötelezze el magát a zöld államháztartási reform fokozatos megvalósítása mellett, mert ez nemcsak a gazdasági döntéshozók, hanem az egész társadalom számára fontos, jelzésértékű kezdeményezés lenne.
Az eddig kísérleti üzemben működő Szelektiv.hu portál megkezdte köztájékoztató munkáját. A tudatformálást, tájékoztatást segítő portál központi szerepet szeretne betölteni a hulladék szelektív gyűjtésben, hogy átfogóan tájékoztassa a lakosságot e fontos területről. Kölcsönös kapcsolatok kiépítésével, közösségépítéssel, kvízjátékkal ösztönzi a látogatókat.


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976