Egy hagyományos szűrővel ami a csap végén található 15-20 liter/perc kerül elfolyatásra. Víztakarékos adagoló szűrővel 5-9 liter/perc vízkifolyás érhető el. A most bemutatott csapra szerelhető vízporlasztó nemcsak takarékos, de látványos, különleges hangulatot is teremt.
A hirtelen lezúduló iszaptömeg elől az embereknek menekülésre sem volt idejük Kolontáron. A menekülés során nem volt lehetőségük az ott lakóknak önmagukon kívül menteni akár az értékeiket, ruhájukat, de még az élelmeiket sem. A szennyeződés miatt ezeknek az embereknek jelenleg nincs olyan tiszta ruházatuk, amit nem itatott volna át a lúgosan maró anyag, nincs élelmiszerük, vizük, reményük, csak a kilátástalan helyzetük maradt.
A földi élet elengedhetetlen feltétele a víz. Gyakran nevezik az „élet bölcsőjének” is. Az élő szervezetek testtömegének döntő részét víz építi fel. Kétség kívül a tiszta víz a Földön található egyik legértékesebb anyag! Földünk felületének legnagyobb részét víz borítja: 71 %-át világtenger, 2 %-ot a szárazföldeken található felszíni vizek.
Egy ember az élete folyamán kb. 5 millió liter tiszta vizet használ el. Ezek azonban csak a szerencsésebb emberek! A világon kb. 1,2 milliárd ember kénytelen tiszta víz nélkül élni. Budapesten és környékén különösen szerencsés helyzetben vagyunk, mert a Duna bőségesen biztosítja számunkra a szükséges vízkészletet, ha figyelemmel és takarékosan bánunk vele.
A McDonald's energiatakarékossági programjának köszönhetően csökkentette a vízfelhasználást, annak ellenére, hogy éttermeinek száma folyamatosan növekszik. A vállalat arra törekszik, hogy egyre kevesebb természeti erőforrást használjanak fel.
Egy fürdéssel akár 300 litert vizet használhatunk el, míg zuhanyzással azt jelentősen csökkenthetjük 40-70 liter vízhasználatra. Ezzel jelentős mennyiségű vizet spórolhatunk meg. Egy átlagos család zuhanyzással évente tízezreket spórolhat meg. Apró részletekkel ezt a takarékosságot fokozhatjuk még.
Tudják önök, hogy a fürdővíz, mosóvíz, esővíz, olvadt hólé hová tűnik? Csatornarendszeren keresztül egy szennyvíztisztító telepre jut, ahol feldolgozzák. Miután megtisztították visszaengedik a közeli tavakba, folyókba. Nézzék meg ezt kisfilmet. Érdekes információkat tudhatnak meg belőle.
Napjainkban a mosószóda reneszánszát éli. Olcsó és környezetbarát. Emiatt egyre többen fedezik fel ismét ezt a régi-új tisztítószert.
Speciális vízadagolókkal 30-70%-os megtakarítás, víz-, és csatornadíj csökkenés érhető el. Egy hagyományos szűrővel ami a csap végén található 15-20 liter/perc kerül elfolyatásra. Víztakarékos adagoló szűrővel 5-9 liter/perc vízkifolyás érhető el. Míg hideg víznél "csak" maga a víz menne kárba addig a lefolyóba került felmelegített víz esetében az energia is ami a felmelegítéshez kellett.
Tudta Ön, hogy ha edénytisztításra ecetet, mosószódát vagy citromot használunk akkor egy lépést tettünk a környezetvédelem felé? A mosogatószerek foszfátot tartalmaznak, amik megakadályozzák, hogy a baktériumok a szenyvizekben található anyagokat lebontsák. Ezzel csökkentve műanyagflakonok felhalmozását.
Tudta Ön, hogy kádfürdőzéshez 140 liter vizet használunk el, míg kézi zuhanyzáshoz 70 liter is elég?


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976