Bódi Sylvi mellett a Szelektív.hu is támogatja a Családsegítő Karitatív Egyesületet.
A tervek szerint a jövőben a miniszter határozza meg a szemétdíjat, de az nem biztos, hogy alacsonyabb lesz ettől, sőt a nem fizetőkre az adóhatóságot küldené a jogszabály.
Te melyik sportban vagy olimpiai bajnok? – szlogennel kreatív pályázatot hirdet a KamaszPanasz portál. Felhívásunkban arra buzdítunk minden fiatalt, hogy készítsen kisfilmet, fotót, fotómontázst, vagy tervezzen plakátot, amelyen bemutatja a kedvenc sportágát, és a hozzá fűződő viszonyát.
Az idén immár ötödik alkalommal vehetünk részt a hazai nyári programok palettáján egyedülálló rendezvényen, az Ökopolitikai Nyári Egyetemen. A szervezők ugyanis megingathatatlanul hiszik, hogy a globális gazdasági, ökológiai és társadalmi válság ellenére a Földetnéhány jó kezdeményezéssel, összefogással nagyon is élhető bolygóvá tehetjük.
Mondja el véleményét! Nyerjen ötleteivel. Országos kampány indul a szelektív hulladékgyűjtésért. Fontos a véleménye! Ön mire tenné a hangsúlyt? Ön szerint, hogy a leghatékonyabb népszerűsíteni a szelektív hulladékgyűjtést.
Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás c. konferencia, rendhagyó kezdettel! Kávé helyett egy kis zajzene!
A hazánkban egyedülálló kupakmozaik 2012. június 5-én a Környezetvédelem Világnapján Hódmezővásárhely strandján fog elkészülni mintegy hatszáz négyzetméteren. A helyszínen 28 intézmény tanulói rakják majd a kupakot.
A kormány környezetpolitikai teljesítményének félidei civil értékelése - 2012.05.29. - Hulladékügyből gyenge környezetpolitikai teljesítmény.
Zöld szervezetek értékelték a kormány félidei munkáját Budapest, 2012. május 29. – 42 zöld szervezet közös, 32 oldalas értékelését adták át a környezetvédők Orbán Viktor miniszterelnök részére a Kossuth téren.
Meglehet, hogy megint egy magyar ötlet, egy magyaroknak szóló hasznos információkat közvetítő rendszer esetlegesen külföldi színek alatt folytatja pályafutását. Hogy mi lesz ha más nemzet használja a magyar ötletet? VAGY MÉGSEM?
Az alapoktól az ellenőrzésig. Ismerje meg a NAV ellenőrzés menetét, formáit, a gyakorlati tapasztalatokat! Csomagolószer, Elektronikai cikkek, Szórólapok. Ön közvetve vagy közvetlenül továbbra is érintett lehet!
Május 12. a méltányos kereskedelem világnapja. Ez alkalomból civilszervezetek európai uniós megoldások szükségességére hívják fel a figyelmet a kiskereskedelmi láncok beszállítókkal szembeni visszaélései ellen.
2012. május 2-től jó példát vehetünk Bécsből szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban. Budapesthez hasonló adottságú osztrák fővárosban előre meghatározott járatokkal gyűjtik a háztartásokban keletkezett veszélyes hulladékokat. Használt sütőzsiradékot, háztartási kisgépeket vagy lemerült elemeket.
Adód 1 %-ával is támogathatod a Greenpeace Magyarország Egyesület munkáját, ehhez mindössze annyira van szükség, hogy adóbevallásodhoz csatold a mellékelt kitöltött űrlapot.
Budapest, 2012. április 18. – „Töltsd fel magad energiával a Tudományfesztiválra” felütéssel indult a visszaszámlálás a pénteki nyitásig. Fiar Sándor, a legendás Delta TV-magazin műsorvezetője a szervezőkkel egyetemben a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsője előtt street science elemekkel, bringaerőművel népszerűsítették a Föld Napja alkalmából április 20-22., 10-18 óra között, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Múzeumkertben, valamint a Kossuth Klubban megrendezendő fesztivált.
Elérkezett a Környezetvédelmi termékdíj bevallásának első negyedéves határideje. Szeretnénk meghívni Önt a VI. Kapcsolatépítő Napra, 2012. április 18-án, a Lurdy Házba, ahol személyesen is be tudjuk mutatni Egyedi-Számlázó Rendszerünket Önnek!
Célunk, hogy a figyelmet felkeltsük a környezeti problémákkal kapcsolatban, és hogy bővítsük a társadalom ismereteit egy fenntarthatóbb életért. Meggyőződésünk, hogy a gyermekek nagyon fogékonyak a környezettudatos életmód iránt, és ezt könnyed játékossággal beépíthetjük a mindennapos életükbe.
Keressük azokat a lózungokon és sztereotip dumákon kívül tenni is tudó és akaró alkotó elméket és kezeket, akik a jelen személyes és környezeti válságokkal terhelt, növekedéskényszeres világából a környezettudatos lét tudatos gyakorlásában látják a kiutat.
Emberi testrészeket találtak Budapest XVIII. kerületében hulladékok között. A környéken terméseztessen rettegnek a lakók, hisz minden bizonnyal gyilkosság feltételezhető. Akárhogy is került oda az emberi maradványok, bűncselekmény történt! Még akkor is, ha azt feltételezzük, hogy nem gyilkosság történ.
2011. november 16-án nyílt meg a II. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás.
A Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján már olvasható az Új Hulladékgazdálkodási törvénytervezet. Új fogalmak életbe lépése: elkülönített gyűjtés, újrafeldolgozás, újrahasználatra történő előkészítés, közvetítő, kereskedő Hulladékhierarchia bevezetése
Az INEST továbbra is szorgosan gyűjti az irodákban keletkezett feleslegessé vált papírokat, melyből újrapapír termékek gyártását szorgalmazza. A mai világban az újrahasznosítás is fontos eleme az ún. CSR (corporate social responsibility) programoknak, melyek a vállalati felelősségvállalást tűzik napirendre.
Az energia-víz-hulladék témában indított kampány második kisfilmje az ELTE EKSZ-től. A veszélyes hulladékok helytelen kezelésének hatásai felmérhetetlenek a környezetre...
Az óvodák, általános és középiskolák valamint gimnáziumok számára 2011. május 11. és november 30. között meghirdetett versenyben a résztvevők feladata, hogy minél több műanyag kupakot gyűjtsenek össze palackokról és italos kartonokról. A versenyben az óvodai és iskolai kategóriában is azt a három intézményt jutalmazzák, amely egy főre számítva a legtöbb kupakot gyűjtötte.
A szelektíven gyűjtött italos kartondobozokért most ingyenes gyermekbelépőt kap mindenki, aki gyermekenként legalább 10 darab kiürült tejes vagy gyümölcsös dobozt hoz a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szeptember 10-én és 11-én.
A MESÉLŐ KUKÁK program a szelektív hulladékgyűjtést és újrahasznosítást mutatja be játékos formában óvodásoknak és alsó tagozatos, kisiskolás gyermekeknek.
Szelektív hulladékgyűjtés és komposztálás szempontból 21 budapesti és főváros közeli strandból csak egy kapott teljesen pozitív megítélést. A Tudatos Vásárlók Egyesülete strandokat, nyári fürdőket tesztelte melyből kiderült, hogy nincsenek igazán zöld strandok!
A egyik legjobb érzés, ha valakin úgy segítesz, hogy ő nem is tud rólad. Szavazz most kedvenc megújulási projektedre és ezzel hozzá is járulhatsz a megvalósulásához!
Közelmúltbeli felmérések szerint, Magyarországon a lakosság 96%-a hallott már a szelektív hulladékgyűjtésről. Hazánkban mintegy 8 millió embernek – a népesség kb. 80%-ának - van lehetősége az italosdobozok szelektív hulladékgyűjtésre, ám a környezetvédelem ezen aktív formájában mindössze 3,3 millióan vesznek részt napi rendszerességgel.
A Magyar Karszt- és Barlangkutató társulat rendezésében, az Aggteleki Nemzeti Park és a Szlovákiai Barlangok Igazgatósága támogatásával, 2011. június 23. – 26. között kerül megrendezésre az aggteleki kempingben az 55. Barlangnap.
Szombat délután nem volt kedvünkre az időjárás, hisz a Reklámzabálók nyitásakor elkezdett zuhogni az eső. Hála az égnek ez nem sokáig tartott. A növények is megkapták a magukét, és mi kiállítók vagy éppenséggel látogatók sem maradtunk otthon az eső miatt.
Ügyeljünk környezetünk tisztáságára, nemcsak megelőzést sugalló gondolat, mozgalom. És a közismert fekete alak ami minden valamirevaló csomagoláson megtalálható. Nem lehet elégszer emlékeztetni a fogyasztót.
Az elhagyott hulladékkal kapcsolatos jogi szabályozás rövid áttekintése A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 5. § (7) bekezdése alapján tilos a hulladékot elhagyni – a gyűjtés, begyűjtés, tárolás, lerakás szabályaitól eltérő módon –, felhalmozni, ellenőrizetlen körülmények között elhelyezni, kezelni.
Gozsdu udvarba voltam hivatalos május 10-én. Tudatos vásárlók áruháza nyílik este 6-kor. Ez volt a meghívóban. Nyitásra ott is voltam. Tudtam, hogyne tudtam volna, hogy nem igazi áruház nyitásáról van itt szó. Mégis kíváncsi voltam, vajon a kiállítás egy tudatos üzlet, vagy iróniával felépített kiállító terem.
Óbuda Napja ez évben az épített kör­nye­zet adott­sá­gai mel­lett arra vál­lal­ko­zik, hogy az egy­kor volt tár­sas ese­mé­nyek terem­tette kap­cso­la­to­kat újjá­élessze. A kerü­let napja talál­ko­zási pont kíván lenni, mely vissza­hoz vala­mit a régi idők pol­gári for­ga­ta­gá­ból.
A környezetvédelem fontossága az utóbbi években előtérbe került. Statisztikák szerint is úgy vélik az emberek, hogy cselekedeteikkel hatással vannak a természeti környezet állapotra.
A kiemelkedően magas részvételnek köszönhetően nehéz dolga lesz a zsűrinek, de a napokban elkezdik az értékelést. A legjobb fotókból egyhetes kiállítás készül a Humusz Házban, ahol 2011. január 10 és 15 között lehet megtekinteni a legszebb öko-riportokat!
A saját elképzelés alapján, önerőből készült kisfilm Mészáros Katalin ötletéből és rendezésében két verzióban is elkészült: az egyik Tenki Réka színművésznő, a Katona József Színház tagja, a másik Bessey Klára iparművész hallgató szereplésével.
A helyszínen megnézhettük a Humusz "fordított boltját", játszhatunk a GATE Zöld Klubbal, kipróbálhattuk, mennyire tudunk szelektíven célba dobni és találkozhattunk Tidy Mannel is. A helyszínen megnézhettük a Humusz "fordított boltját", játszhatunk a GATE Zöld Klubbal, kipróbálhattuk, mennyire tudunk szelektíven célba dobni és találkozhattunk Tidy Mannel is.
Anyukám.hu Polgár Noémi meghívását fogadtuk el december első napjaiban. Mikulásnapi rendezvényt tartottak a Vörös Oroszlán Teházban. Ezen a délutánon a Tidyman-nel mi is részt vettünk és könyvcsomagot adtunk át a Gyerekkönyv.hu webáruházzal együttműködve.


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976