Az Európai Unió tagállamaiban hamarosan már csak energiatakarékos izzókat lehet vásárolni, ezek az izzók jelentős energiafelhasználás, szénmonoxid kibocsátás takarítható meg. Ne feledkezzünk meg itt is, a többnyire papírcsomagolásról, amit papír hulladékként tudjuk elhelyezni.
A Sydney Olimpián napi 10 ezer pohár sör és 70 000 palack kóla fogyott. Igaz, hogy az olimpia teljes területén biztosították a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges tárolókat, arról azonban nincsen adat, hogy a nézők mennyire éltek ezzel a lehetőséggel.
Napi szinten hömpölyögve kerül elénk szórólap, mely méltán került az elavult reklámeszközök csoportjába. Olvasatlanul, összegyűrjük és kukában landol. Nem hatékony, környezetterhelő, sokszor idegesítően zaklató papírcetlik.
[ Forrás: [origo] Női Lapozó ]
Nem csak sok van belőle, sokszor bosszantó is ez a típusú "termék", ami már megszületésekor kidobásra van ítélve. Bevett szokás, hogy a postaládák közelében kuka, jobb helyeken papírgyűjtő edény van. Ez azt jelenti, hogy a célállomás rögtön a hulladékgyűjtő edény.
A levélpapír is papír. Ha már egyszer muszáj volt egy levelet kinyomtatni, akkor aktualitását elvesztvén mindenképpen szelektíven kell gyűjteni. Legyen az hivatalos levél, vagy egy reklámlevél ha papírra került egyszer és nem kell értékes hulladék!
Az egyik legalapvetőbb hulladék a papír alapú újság. Gyűjtése, újrahasznosítsa hosszú évtizedekre nyúlik vissza. A szelektív gyűjtés e formáját szinte mindenki végezte már, ha másképp nem tipikus iskolai újsággyűjtés formájában.
Az ablakos boríték kis mértékben celofánt tartalmaz. Ezt a papír újrafelhasználása során mint szennyeződést eltávolítják. Ugyanígy eltávolításra kerül a tűzőkapocs, gémkapocs. Szelektíven gyűjthető, papír gyűjtőbe való az ablakos boríték.
Naponta ezrével fogy hazánkban a pizza. Szállítása praktikus és környezetbarát papírdobozban történik. Környezetbarát ha megfelelő módon szelektíven kezeljük, a nem is kis mennyiségű és kis térfogatú karton pizzás dobozt.
Készülékek, termékek gyűjtő csomagolását nagy teherbírású többrétegű kartondobozban oldják meg. Ez a fajta hulladék háztartásban ritkán, vállalkozásokban annál gyakrabban (kereskedelem, gyártás) keletkezik. Ugyanakkor egy méretes pizzadoboz is ebbe a kategóriába különösebb figyelmet igényel.


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976