A gyűjthető hulladékok településenként változhatnak, ezért figyeljük a gyűjtőre kihelyezett matricákat, vagy érdeklődjünk a szelektív hulladékot elszállító cégeknél.
Hétköznapi nevén selyempapír, kalappapír, egy 100% -ban (recycling) újrafeldolgozott alapanyagból készült, 27 g/m2 vastagságú, szürkés színű natúr íves papír.
Iskolák jelentkezését várjuk a 2011/12-es tanév II. félévére tervezett újrapapír füzet gyártási akciónkhoz.
Régi szép idők...sóhajtok fel néha. Hogy mikor is volt ez? Hja, bizony a hetvenes évek derekán, mikor gyűjtést szerveztek iskolánkban. Minden gyerek megmozdult. Ami otthon mozdítható volt szedtük össze, legyen az újságpapír vagy vas. Olyan ügyes voltam, hogy én lettem a győztes és ennek jutalma 2 hetes debreceni nagyerdei táborozás volt. 7 éves voltam akkor.
A többrétegû italoskarton-dobozok családja a háromféle anyagtípusból készülõ, úgynevezett társított csomagolóanyagok kategóriájába tartozik.
A papírt már több mint kétezer éve ismeri,készíti és alkalmazza az emberiség. Fõ alapanyaga a növényi rost, amelyet fából, gabonafélék szárából, egyes országokban bambusznádból nyernek. A papírkészítés titkát több mint fél évezreden át õrizték a kínaiak, míg egy buddhista szerzetes megszököttaz országból és Koreában letelepedve elárulta a titkot.
A nyugat-európai országokban egyre inkább teret hódít a mosható nadrágpelenkák használata.Kezd divattá válni a környezeti értékekre jobban ügyelő szülők körében. Már Magyarországon is kaphatók a Bambino Mio mosható nadrágpelenkák és pelenkázási kiegészítők. Lássuk ezek előnyeit az eldobható pelenkákkal szemben.
Mindennapi életünkben fontos szerepet játszanak a szükséges és szükségtelen tárgyak, amivel körbevesszük életünket. Gondoltak-e már arra, hogy készülnek ezek a csomagolóanyagok és persze hová kell dobni őket? Nemsokára ez is kiderül, ha hűséges olvasóink maradnak.
Az ökotudatos amerikai művész Nick Georgiou szobrai elhiteti velünk, nemcsak olvasni lehet a napi-hetilapokat. Készülhetnek belőlük, akár köztéri szobrok is. Állati ötlet, különböző lényekre.
"2008-ben világszerte több mint 25 milliárd kartondobozt hasznosítottunk újra. Az újrahasznosított italos kartonok mennyisége évente több mint egy milliárddal nő. Természetesen a világ minden pontján az önkormányzatokkal és az iparági partnerekkel együttműködve végezzük ezt a tevékenységet." Írja ezt honlapján a Tetra Pak.
Minden háztartásban akad papírtörlő és toalettpapír guriga. Sokan nem tudják ezt, hová dobhatják ki szelektíven. Bizony ha nincs a házban, vagy a környéken papírgyűjtő kuka, megy a kommunális gyűjtőbe.
Azt tudjuk, hogy a jó pap holtig tanul. A jó környezetvédő pedig nemcsak a haláláig jó környezetvédő, hanem azután is. A temetkezés megválasztása pedig ugyancsak nagy hatással van a környezetre. Gondoljunk csak olyan országokra, ahol egy-egy ember elhamvasztása a helyi szokásoknak megfelelően nagy mennyiségű fa elégetésével valósul meg.
Nagyon kellemetlen ha kifogyunk otthonunk egyik nélkülönözhetetlen kellékéből. Gurigában vásároljuk, de nem volt ez mindig így. A rómaiak tengeri szivacsot, a vikingek gyapjút, a francia arisztokraták csipkét használtak. 1890-ben hozták forgalomba az első tekercset. Azt viszont tudják-e, hogy a legtöbb wécépapír újrahasznosított papírból készül?
Fiatalok, még fiatalabbaknak mutatták be a környezettudatos élet első lépéseit. A BME Egyetemi Zöld Kör kartondobozokból épített kartonvárat egy újbudai óvodában. A program alatt a gyerekek egy oldalt már használt papírra rajzolhattak, jutalmul környezetbarát riskán utazhattak.
Az INEST NonProfit Kft. a tavaszi lomtalanítás szellemében arra ösztökéli az irodákat és irodaházakat, hogy szabaduljanak meg az évek során felgyülemlett papírhalmazoktól, tegyék tágasabbá ezáltal irodáikat, valamint növeljék környezettudatosságukat! Irodákat és irodaházakat tavaszi lomtalanításra ösztönzi
Újrahasználati projektet valósít meg április 9-én a BME Egyetemi Zöld Kör a Carp (worldcarp.hu) diákszervezet Miértne. én című pályázatán elnyert támogatásból. A műegyetemi zöldek kartonhulladékból várakat építenek az egyik újbudai óvodában.
Portálunkon már megmutattuk, hogy kellene a pizzás dobozt szelektíven gyűjteni. Bizonyára önök is többször szembesültek azzal a ténnyel, hogy lakóközösségünk tagjai általában keresztbe teszik bele a pizzás dobozt a kukába. Nehogy mellé, alá, felé bármi beleférjen. Rácsapják a kuka fedelét, s mint aki jólvégezte dolgát kilépnek az utcára.
Az Inest Nonprofit Kft. díjmentes (cégek, irodák, irodaházak, intézmények részére történő) irodai szelektív papírgyűjtő szolgáltatása keretében iratok biztonságos megsemmisítését is vállalja hivatalos igazolás kiállításával. A cég fontos megkülönböztető előnyének tartja, hogy csatlakozó partnereinek irodai papírgyűjtőket ad, valamint magas minőségű hasznosítást biztosít.
Egy közepes vállakozáshoz tervezték ezt a túlméretezett iratmegsemmisítő berendezést. Ha már mindkét oldalára jegyzeteltünk az A4-es irodai papírnak, akkor gondosan -már csak adatvédelmi okok miatt is- meg kell semmisíteni. Újrafeldolgozás által a lehető legbiztonságosabban tudjuk adatainkat és a környezetet megóvni.
Az Európai Unió tagállamaiban hamarosan már csak energiatakarékos izzókat lehet vásárolni, ezek az izzók jelentős energiafelhasználás, szénmonoxid kibocsátás takarítható meg. Ne feledkezzünk meg itt is, a többnyire papírcsomagolásról, amit papír hulladékként tudjuk elhelyezni.
A Sydney Olimpián napi 10 ezer pohár sör és 70 000 palack kóla fogyott. Igaz, hogy az olimpia teljes területén biztosították a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges tárolókat, arról azonban nincsen adat, hogy a nézők mennyire éltek ezzel a lehetőséggel.
Október elsejétől a törvény szabályozza a postán feladott és postaládánkba került kéretlen reklámanyag küldését.
A Levegő Munkacsoport egyik munkatársa a Duna parton sétálva több ezer szétszórt reklámújságot látott 2009. november 22-én. Az elhagyott, lerakott újságkupac elég közel volt ahhoz, hogy magával vigye a folyó.
Működésünk eddigi időszakában többen kerestek meg bennünket olvasóink azzal a kéréssel, hogy nem találtak információt arról, közelükben hol vannak hulladékudvarok, hol vesznek át elektronikai hulladékot és így tovább. Segítsünk nekik ebben.
A teret hódító online áruházak, csomagküldő szolgáltatások, napról napra bővülnek, terjednek. Kényelmes, költséghatékony, és egyre megbízhatóbbak. A csomagküldés viszont összetett feladat, hisz biztonságos csomagolás kell a küldeményeknek. Sokszor a túlságos csomagolás az áru átvételekor szemétbe kerülhet.
Az első nyomtatásos formában sokszorosított lap Kínában jelent meg időszámítás után 732-ben King Pao címmel, 1351-től rendszeresen megjelent. Európában az első újság Velencében 1566-ban Notizie scritte (Írott jegyzetek). A lap ára egy gazetta nevű firenzei pénz volt, ezért gazettának nevezték el és ez a név Olaszországban idővel a hírlap elnevezése lett. Más európai országokban röplapokon tudósítottak egyes nagy eseményeket például a mohácsi vészt vagy Kolumbus felfedezését. Kölnben ilyen rendszeresen megjelenő tudósító volt 1588-tól a Relationes Semestrales.
Statisztika alapján a magyarországi könyvforgalom 2008-ban 67,6 milliárd forint volt, a tankönyvpiac forgalma 17,2 milliárd forint. A folyamatos átdolgozás eredményeképpen azonos kiadótól, azonos szerzőtől akár 2-3 különböző tankönyv kerül forgalomba. A Nemzeti Tankönyvkiadó 5,2 millió tankönyvet készített, háromezer tonna papírból!
Szobatisztaság előtt egy átlagos babának kb. ötezerszer kell cserélni pelenkáját. 1-1,5 tonnás szemétkupacot termelünk, ha eldobható pelenkát használunk.
Az Inest Nonprofit Kft. díjmentes (cégek, irodák, irodaházak, intézmények részére történő) irodai szelektív papírgyűjtő szolgáltatása keretében iratok biztonságos megsemmisítését is vállalja hivatalos igazolás kiállításával. A program során az irodákban keletkező fekete-fehér és színes összegyűjtött papírhulladékot igény szerinti rendszerességgel térítésmentesen elszállítják.
[ Forrás: Inest.hu ]
Tudta Ön, hogy a tojáskartont használhatja palántázásra is?
Most tehetsz olyat, amit eddig csak megfogadtál de nem volt rá lehetőséged és még spórolhatsz is a Cégednek. Elszállítjuk a felhalmozódott irodai és raktári papírhulladékot - legyen az ügyviteli nyomtatvány bizalmas adatokat tartalmazó nyomtatvány vagy kampány során felhalmozódott hulladék -, és zárt rendszerben megsemmisítjük.
[ Forrás: Elvisszük helyetted! ]
Az Inest Kht. megkezdte díjmentes irodai szelektív papír gyűjtő programját cégek, irodák, irodaházak, intézmények részére. Az irodákban keletkező fekete-fehér és színes papírhulladék gyűjtésére egy praktikus formát ajánlunk.
[ Forrás: www.inest.hu ]
Napi szinten hömpölyögve kerül elénk szórólap, mely méltán került az elavult reklámeszközök csoportjába. Olvasatlanul, összegyűrjük és kukában landol. Nem hatékony, környezetterhelő, sokszor idegesítően zaklató papírcetlik.
[ Forrás: [origo] Női Lapozó ]
Az italos kartondoboz hulladék 75%- ban papír, így töbnyire a papírgyűjtőbe való! Ugyanakkor a begyűjtést végző szolgáltatók eltérő gyakorlattal rendelkezhetnek. Pont ezért általában jelölni szokták a gyűjtés helyes módját.
[ Forrás: Italos kartondoboz hulladék ]
Nem csak sok van belőle, sokszor bosszantó is ez a típusú "termék", ami már megszületésekor kidobásra van ítélve. Bevett szokás, hogy a postaládák közelében kuka, jobb helyeken papírgyűjtő edény van. Ez azt jelenti, hogy a célállomás rögtön a hulladékgyűjtő edény.
A levélpapír is papír. Ha már egyszer muszáj volt egy levelet kinyomtatni, akkor aktualitását elvesztvén mindenképpen szelektíven kell gyűjteni. Legyen az hivatalos levél, vagy egy reklámlevél ha papírra került egyszer és nem kell értékes hulladék!
Az egyik legalapvetőbb hulladék a papír alapú újság. Gyűjtése, újrahasznosítsa hosszú évtizedekre nyúlik vissza. A szelektív gyűjtés e formáját szinte mindenki végezte már, ha másképp nem tipikus iskolai újsággyűjtés formájában.
Egy nap alatt szinte megtelnek a postaládák a lakóházakban. Vannak akik a lakásba sem viszik fel a szórólapokat, hanem egyenesen a kukába dobják. Tapasztalatok szerint nem olvassák el az emberek. Kidobálják, van amikor szétszóródik a lépcsőházakban, a házak előtt.
[ Forrás: Debreceni Televízió  ]
Nagy mennyiségben, vagy nagy terjedelmű kartondobozokat nem érdemes hulladékgyűjtő szigetekre vinni, hisz majdnem biztos hogy a kulturált elhelyezése nem megoldható.
Az ablakos boríték kis mértékben celofánt tartalmaz. Ezt a papír újrafelhasználása során mint szennyeződést eltávolítják. Ugyanígy eltávolításra kerül a tűzőkapocs, gémkapocs. Szelektíven gyűjthető, papír gyűjtőbe való az ablakos boríték.


Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976