Mi a CSERITI?

A CSERITI elnevezés többes jelentéssel bír: egy új mintaszövetkezet, egy forradalmian új jótékonysági márka, és egy többcélú társadalmi vállalkozás együttesét foglalja magába.

(r)

A CSERITI a közösségi jótékonyság, a felelős gondoskodás márkája. Nem csak fogalom, márkajel, hanem szemléletmód, életforma is. Társadalmi vállalkozásunk az Adományháló mintaprojekt keretében 2010 óta munkálkodik az adományboltok hazai rendszerének kifejlesztésén, CSERITI Pont néven biztosítva márkahasználati jogot a hat legnagyobb budapesti, nonprofit keretek között működő adománybolt számára. Mostanra elismert módon fektettük le a hálózati működés elveit és alapjait, indítottuk el a hétköznapi jótékonyság gondolatiságának üzenetét. Tevékenységünk sikerét és eredményességét márkaépítéssel segítjük, melyben a HBLF (Magyar Üzleti Vezetők Fóruma), a Az Első Magyar CSR Egyesület, az OFA, és az Erste good.bee is támogatólag részt vállal.

Mi az adománybolt?
Az adományboltok tárgyadományokat nonprofit modellben áruba bocsátó üzletek, a többszintű segítés specialistái. Az Adománybolt ötlete idehaza sem új keletű: alapjául eredetileg egy széles körben bizonyított és elfogadott  nyugat-európai modell szolgál (charity shop). Az angolszász országok – akik e területen innovatív gondolkodásban és gyakorlati megvalósításban jóval előttünk járnak – évtizedekkel ezelőtt kidolgozták az intézményesített adományozás közösségi modelljét a közkedvelt Charity Shop hálózatok formájában, ami azóta már világszerte elterjedt.

Az adománybolt központi gondolata és célja a segítés. A rendszer és a bolthálózat működésének lényege egyszerű:
az adományozni vágyók behozzák, és eladásra ajánlják fel megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő személyes használati tárgyaikat, amit az üzlet vevőköre kedvező áron, valós érték alatt vásárolhat meg.

A bevételből a szövetkezet és a projekt a fenntarthatóságot elősegítő, társadalmilag hasznos céljai támogatandók:

1. Innovatív foglalkoztatás, munkahelyteremtés: a boltok, raktárak üzemeltetésével, a háttér szervízszolgáltatás elindításával, az adományok logisztikájának működtetésével minél több munkahely teremtése, ill. hátrányos helyzetű
személy re-integrálása a munka világába.

2. Környezetvédelem: a feleslegessé vált, de használható tárgyak piacra történő visszaforgatásával egy teljesen új típusú funkcionális újrahasznosítást (reuse) valósítunk meg. A jövőben háttérműhelyünk működésével még több tárgyat leszünk képesek „tovább éltetni”, anyagában történő újrahasznosításuk helyett funkciójukban újrahasználni.

3. Szociális vásárlási lehetőség:
boltjainkban a szociálisan rászorult, hátrányos helyzetű vásárlóknak adatik lehetősége napi használati tárgyakat, ruhaneműt, egyéb eszközöket vásárolni a mindenkori piaci árszint alatt. Ezzel
biztosítva nekik a lehetőséget, hogy „könyöradomány” elfogadása helyett „vásárlási élményt” szerezhessenek.

Céljaink elérésének központi kérdése, kulcsfeltétele, hogy képesek vagyunk-e szűkös lehetőségeink mellett ismertségünket olyan szintre emelni, hogy mind adományozói, mind vásárlói oldalon jelentős társadalmi bázist építhessünk ki.

www.cseriti.hu
; www.facebook.com/adomanybolt
Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976