félmillió forintot adományoztak a diákok

A PontVelem tanévzáró gálán félmillió forintot adományoztak a diákok

(r)

A PontVelem tanévzáró gálán közel 100 díjazott tanár és diák vett részt, a varázslatos hangulatról Kőhalmi Ferenc profi bűvész gondoskodott. A versenyek résztvevőit 5 versenykategóriában közel 3 millió Ft értékben díjazták. A tanév során, a diákok által felajánlott félmillió Ft értékű adományt, a két legtöbbet adakozó diák adta át a Máltai Szeretetszolgálat képviselőjének.

A díjátadóról készült képgaléria itt, valamint a videó ide kattintva érhető el.

Három komoly tudásversenyt is meghirdettek az elmúlt tanévben, az Okos Iskola Kupát, a BankVelem PénzOkos Kupát, valamint a Fenntarthatósági Kupát, amelyek díjainak értéke meghaladta a 10 millió Ft-ot. A tanév kezdetén megszervezték a A Világ Legnagyobb Tanóráját. Idén első ízben valósulhatott meg a Fenntarthatósági Témahét az EMMI támogatásával, a PontVelem szervezésében. Az iskolai tematikus héthez közel 700 iskola 3 ezer osztályából 60 ezer diák csatlakozott.

A PontVelem Okos Program keretében minden diák és osztályközösség a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a helyi iskolai közösség által meghatározott célokra támogatást adhat a programban gyűjtött pontjaiból. SegítsVelem - Adni jó!, a segítő szándékú diákok a gyűjtésekből származó pontokból 500 000 forintot adományoztak nemes célokra.

A PontVelem programban az elmúlt évben országszerte több mint 1000 regisztrált általános iskola vett részt, a diákok száma meghaladta a 35 ezret és a számuk folyamatosan és dinamikusan nő. A szelektív hulladékgyűjtés nagyszerűen működik az iskolákban, az elmúlt tanévben 70 tonna elemet és 30 ezer mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtöttek a diákok. Az utóbbi években 35 ezer ajándékot juttattak el az iskolákba. A nyáron 100 diák vesz részt a PontyVelem Erzsébet táborokban.

A program Okos, mert értékes nyereményekkel, játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a rászorulók támogatására. A program nem csak sikeres, de folyamatosan bővül is! A bővüléssel tovább nőnek az iskola, a kapcsolattartó tanár és a diákok nyerési lehetőségei, egyre változatosabb és izgalmasabb játékokat, versenyeket kínálnak a szervezők. A program a következő tanévben sem okoz csalódást résztvevőinek, folytatódik, és természetesen tovább bővül, újabb meglepetéseket és nyerési lehetőségeket kínál szeptembertől is! A szervezők nagy örömmel tapasztalták, hogy a diákok szeretnek jótékonykodni és persze erre a következő tanév során is lesz lehetőségük a PontVelem Okos Programban.

 
Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!
Szelektív hulladékgyűjtők


Szelektív infó
Gyakori hulladékok
Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

Nekünk a környezet is számít
Metria.hu csomagolástechnika | Csomagolva többet ér

Szakfordítás
Szakfordítás, Műszaki fordítás, Hivatalos fordításMedia Markt szelektív hulladékgyűjtés környezettudatos Használt készülékek visszagyűjtése, Elhasznált elemek gyűjtése
 környezetbarát termék környezettudatos reklámajándék, Újrafeldolgozott alapanyagokból,
ez csak természetes...
 Recucc.hu A régi tárgyak életre kelnek. Használd újra!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   
   Legyen partnerünk 2017-ben is!
   

 

Kategóriák
Papír hulladék
   Tudta Ön, hogy...
   Mik tartoznak ide?
   Hova dobható?
   Mit ne csináljunk!
Műanyag hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fehér üveg hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Színes üveg hulladék
Fém hulladék
   Mit tegyünk? Mit ne tegyünk?
   Tudta Ön, hogy...
Italos kartondoboz hulladék
Szárazelem hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Gyógyszerhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Zöld hulladék
Szerves hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Világítótest hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Elektronikai hulladék
   Tudta Ön, hogy...
CD, DVD adathordozó hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Vegyipari hulladék
   Tudta Ön, hogy...
Hulladékolaj
   Tudta Ön, hogy...
Üveg, porcelán hulladék
Gumihulladék
Textilhulladék
   Tudta Ön, hogy...
Fahulladék
   Tudta Ön, hogy...
Építési és bontási hulladékok
Hulladékvíz
   Tudta Ön, hogy...
A szelektív hulladékgyűjtésről
Környezetinevelés segédanyagok
   ÖKO játék
   Könyv
   DVD CD
Környezettudatos
Hulladékgyűjtési akciók
Partnerek
   1001 Környezettudatos tipp és vásártér
   Ecopromo reklámtárgyak
   Kirakat.Szelektiv.HU
A Szelektív.hu információi
   Kampányok
   Sajtóközlemények
Önkormányzatok
   Trizs község
Hulladékkereső
Nyeremények

Láthatatlan írás, biztonsági jelölés, minden felületre. A jelölés csak UV fényben látható. Kreatív dekorációhoz, iskolásoknak.
   Mo. legnagyobb választéka környezetbarát termékekből  
           
     Ecopromo  Mit főzzünk ma?  Pontvelem  etk önkormanyzati klub
 Bevezetem.hu
 
 EcoLounge  hypnosia  Recucc.hu  Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re  A Plastik Re-produkt Kft. 2008-ban, hasznosítható anyagok, csomagolási hulladékok és más műanyag alapú gyártásközi selejtek elszállítására, ezek megfelelő és gazdaságos kezelésére alakult. Fő tevékeny 

         
           
976